Promocija pristupačnog turizma

Zbog fizičkih i komunikacijskih prepreka, osobe s invaliditetom često nisu u mogućnosti uživati u turističkim odredištima i sadržajima te je stoga važno poduzeti korake koji će odredišta učiniti pristupačnijima. Kako bi se povećala javna svijest o važnosti prilagodbe turističke ponude za osobe s invaliditetom, u sklopu projekta ADOBE je pokrenuta informativna kampanja o pristupačnom turizmu.

Zašto je važna svijest o pristupačnom turizmu?

Turistička odredišta nerijetko su nepristupačna za osobe s invaliditetom zbog stepenica koje otežavaju ulaz u objekt ili nepostojanja pomoćnih sredstava komunikacije. Prilagodba odredišta potrebama osoba s invaliditetom nije moguća ako ne postoje svijest o problemu te volja da se isti riješi.

Podizanje javne svijesti o izazovima s kojim se osobe s invaliditetom susreću na putovanjima te poticanje suosjećanja od iznimne su važnosti jer mogu potaknuti volju za stvaranjem pozitivnih promjena.

Kampanja putem društvenih mreža

Kako bi se s konceptom pristupačnog turizma i njegove važnosti za društvo upoznao što veći broj ljudi, otvorene su Facebook i Instagram stranica projekta.

Što vas čeka na našoj Facebook i Instagram stranici?

Na našoj Facebook i Instagram stranici možete:

  • Saznati što sve turizam čini pristupačnim

  • Pratiti novosti o projektnim aktivnostima

  • Predložiti načine poboljšanja turističke ponude

  • Dobiti savjete za stvaranje pristupačnog odredišta

Pratite nas na Facebooku i Instagramu!

Posjetite Facebook stranicuInstagram stranicu te budite dio virtualne zajednice projekta ADOBE.