Veći broj posjetitelja

Osobe s invaliditetom gotovo nikada ne putuju same, već u društvu osoba koje im pružaju pomoć pri kretanju i komunikaciji, što je prilika za ostavljanje dobrog dojma na sve posjetitelje. Pozitivan dojam o pristupačnom odredištu može potaknuti i osobe u pratnji da ponovno posjete neko odredište jer su bili zadovoljni doživljajem, uslugom i prilikom da i njihovi prijatelji/članovi obitelji s invaliditetom uživaju u odredištu. 

Lojalnost posjetitelja

S obzirom na to da se relativno mal broj odredišta može smatrati pristupačnima, osobe s invaliditetom će se gotovo uvijek htjeti vratiti na mjesta za koja su sigurni da su prilagođena njihovim potrebama i na kojima će im djelatnici pružiti kvalitetnu uslugu. Održavanje zadovoljavajuće razine pristupačnosti za osobe s invaliditetom povećat će njihovu vjernost odredištu jer neće htjeti riskirati s potencijalno nepristupačnim odredištima.   

Dobar marketing

Osobe koje putuju često dojmove s putovanja dijele s prijateljima i poznanicima. S obzirom na to da osobe s invaliditetom često provode vrijeme s osobama koje imaju istu vrstu invaliditeta, velika je vjerojatnost da će dojmove o odredištu koje su posjetiti podijeliti i s njima. Dijeljenje pozitivnog iskustva može potaknuti želju za dolaskom na pristupačno odredište, baš kao i što dijeljenje negativnog iskustva može prouzročiti suprotan učinak.  

Porast
prihoda

Iako osiguravanje pristupačnosti zahtijeva određena ulaganja vremena i financijskih sredstava, ono je višestruko isplativo. Kada odredište postane pristupačno, otvara se mogućnost da ga osobe s invaliditetom posjete, čime se širi potencijalno tržište.  Ako se u obzir uzmu i posjetitelji u pratnji, želja za ponovnim dolaskom i ”marketing od usta do usta”, jasno je da je ulaganje u pristupačnost jedno od boljih ulaganja svakog odredišta.  

Uključivije društvo

Stvaranje pristupačnih odredišta doprinosi boljitku društva u cjelini. Osiguravanje pristupačnosti omogućava osobama s invaliditetom ravnopravnije uživanje u turističkim sadržajima čime se poboljšava njihova uključenost u društvo, a time i povećava kvaliteta njihovog života. Zajednica u kojoj i njeni najranjiviji članovi mogu ravnopravno ostvariti svoja prava,  ostvaruje društveno-ekonomski rast na zadovoljstvo svih njenih članova.