Čovjek u invalidskim kolicima kraj jezera

O projektu

Projekt ADOBE ( Pristupačne turističke destinacije i usluge u pograničnim područjima/ Accessible Tourism Destinations and Services in Border Areas provodi se u okviru Interreg V-a programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. -2020.

Projekt se provodi od 1. svibnja 2020. do 31. prosinca 2021. godine (20 mjeseci), a njegova ukupna vrijednost je 195.000,000 eura (EU sufinanciranje 165.700,00 eura).

Projektne aktivnosti obuhvaćaju izradu studije o pristupačnosti, temeljenu na analizi  turističkih odredišta, izradu web stranice i mobilne aplikacije za informiranje o pristupačnom turizmu, nabavu opreme za osiguravanje pristupačnosti koja će se besplatno staviti na raspolaganje osobama s invaliditetom i pružateljima turističkih usluga, edukacija dionika u turizmu te provođenje informativne kampanje za povećanje javne svijesti.

Čovjek s bijelim štapom

Ciljevi projekta

Turizam bez prepreka

Projektom ADOBE promovira se turizam prilagođen s osobama s invaliditetom te povećanje pristupačnosti turističkih sadržaja, usluga, lokacija, objekata i ostalih atrakcija u Osječko-baranjskoj županiji i Županiji Baranya.

Kroz umanjivanje fizičkih i komunikacijskih prepreka, doprinijet će se povećanju privlačnosti turističkih odredišta, koja će postati pristupačnija osobama s invaliditetom, što će se pozitivno odraziti na razvoj kontinentalnog turizma, ali i društvo u cjelini.

Projektni partneri

Osječko-baranjska županija (Hrvatska)

Nositelj projekta

Županija Baranya (Mađarska)

Projektni partner

Ured pravobraniteljice za OSI (Hrvatska)

Pridruženi partner

Ministarstvo za ljudske potencijale (Mađarska)

Pridruženi partner

Projekt u brojkama

Osnovne informacije o projektu ADOBE

4

projektna partnera

2

prekogranične regije

20 mjeseci

trajanje projekta

195.000,00 EUR

ukupna vrijednost projekta

Kontakt informacije

Osječko-baranjska županija

Kardinala Franje Šepera 12, 31000 Osijek

Županija Baranya

Rákóczi út 52-56., 7621 Pécs

Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Ulica Hrvatske Republike 5, 31 000 Osijek

Ministarstvo za ljudske potencijale

Akadémia u. 3, 1054 Budapest